Creative подобрява аудиото за лаптопи

Компанията Creative Labs, която практически държи почти целия пазар на звукови карти за настолни компютри, благодарение на супер удачната си серия X-Fi, накрая реши да излезе и на пазара за дискретни звукови системи за преносими компютри. Creative ще се опита да удовлетвори нарастващото търсене на качествено аудио от мобилните потребители.
В момента основното дискретно аудио-решение за лаптопи се явява Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook (по-старото поколение звукови системи Audigy), което използва PCMCIA интерфейс и предлага на потребителите 7.1-канално 24-битово HD-аудио.
Според достъпната информация, в новия вариант за преносими компютри Sound Blaster X-Fi Extreme Audio Notebook, Creative се отказва от поддръжката на остарелия интерфейс PCMCIA в полза на съвременния Express Card. Самата карта ще бъде оборудвана с оптични out/in жакове и порт за включване на говорители (breakout box).

Очаква се в близките седмици от компанията да изнесат повече информация за продукта, вкл. за датата на излизане на пазара и цената.

Коментар