Интралот увеличи с над 50% приходите си от хазартен бизнес

Втората по големина компания в сферата на хазартните игри Интралот SA достигна 791.4 милиона евро консолидирани приходи за 2006 година. Това е ръст от 51.3% в сравнение с 2005 г. (523 милиона евро), съобщиха от компанията.
Брутната печалба, без включени дялови опции, регистрира ръст от 56.2% и достигна 235.1 милиона евро в сравнение със 150.5 милиона евро през 2005 г.
“През 2006 г. Интралот постигна ускорен растеж в сравнение с предходната година и така се доказа като втората по големина компания в света по приходи и чиста печалба”, каза управителят на Интралот Константинос Антонополус.
Компанията продължава да завоюва нови пазари, сред които Тайван, Южна Африка, Филипините и Австралия. В допълнение, Интралот спечели и голям брой лицензи на наскоро либерализирания италиански пазар на лотарийни игри.
Либерализацията на пазара на залаганията, която започна в Италия, се очаква скоро да обхване и други страни, което ще разкрие нови възможности за Интралот, коментира Антонополус. Компанията ще участва и в няколко приватизационни лотарийни проекта в САЩ и други страни.
Като пряк резултат от добрите финансови резултати Интралот ще раздаде дивиденти от 0.66 евроцента за дял, което представлява ръст от 20% в сравнение с 2005 г.

Коментар