Куполна камера предлага 35-кратно увеличение

Компанията Axis вдигна летвата на стандартите в индустрията за мрежово видео наблюдение с нова куполна камера с 35-кратно оптично увеличение. Моделът AXIS 233D предлага прогресивно сканиране, бързa и прецизна механика за панорама/наклон и широк динамичен диапазон за постигане на високо качество на картината.
Камерата е предназначена за системите за сигурност на летища, пристанища, стадиони и казина, където е необходимо изображенията да са с ясен детайл и да могат да се проследяват движещи се обекти от голямо разстояние.
AXIS 233D предлага редица предимства, които надминават и най-добрата аналогова CCTV камера”, каза Питър Линдстрьом, мениджър на на Axis за Скандинавските и Балтийските страни, Централна и Източна Европа и Русия.
„Мрежовата куполна камера намалява ефекта на размазване на картината при заснемане на движещи се обекти чрез технологията прогресивно сканиране”, добави той.
AXIS 233D е първата куполна камера в света с технология за прогресивно сканиране, посочват от компанията. Тази технология, в комбинация с вградения електронен стабилизатор на картината, който намалява трептенията на камерата, предизвикани от минаващия наблизо трафик или вятър, позволява на камерата да прави по-ясни снимки на движещите се обекти.
В допълнение към възможностите за дневно и нощно виждане и високата чувствителност към светлина, куполната камера предлага 128-кратен широк динамичен диапазон, който позволява да бъдат уловени ясно детайлите на изображението при различна осветеност в един кадър.
AXIS 233D осигурява 30/25 кадъра в секунда при заснемане на видео във всички резолюции при MPEG-4 или Motion JPEG компресии. Камерата разполага с видео детектор на движение, двуканално аудио, аларма, известяваща наличието на звук, заснемане по предварително зададен график или при определено събитие, което задейства алармено известяване, и др.
Камерата предлага и богати възможности за сигурност, с различни нива на потребителски достъп, HTTPS криптиране, IEEE 802.1X и филтриране на IP адреси. Поддържа също Quality of Service (QoS), IPv6 и IPv4 адреси.
AXIS 233D се предлага с пълен набор от аксесоари за вътрешен монтаж, а отделно може да се закупи и кожух за външно монтиране, съобщиха от дистрибутора в България – фирма Солитрон.

Коментар