Показаха Visa плащания през клетъчен телефон

Visa разплащания през мобилно устройство показа японската компания Kyocera Wireless на изложението CTIA Wireless в Орландо, Флорида. Системата използва карта WiMax-B PC Card и устройство, което може да работи в двата режима – Wi-Fi и CDMA.
Въпреки че много напреднали технологии за мобилни телефони дебютират първо в Азия, а след това в Северна Америка, Kyocera демонстрира новата си разработка именно в САЩ в рамките на кампанията "Изтокът среща Запада".
Представители на компанията твърдят, че са постигнали невероятен напредък в потребителските приложения за мобилни устройства, като се започне от слушане на музика и гледане на телевизия и се стигне до платформите за разплащане.
По време на демонстрацията на своята нова технология Kyocera показа как се купуват напитки от автоматичните машини, като се използва мобилното устройство и системата за безконтактно плащане.
Технологията може да замени и нуждата от закупуване на билет за кино, например. За целта на плакатите на филмите трябва да има код, който се прочита от мобилното устройство и се извършва електронно плащане за билета. След това, на входа на киното, вместо билет се използва мобилният телефон, от който специално устройство, намиращо се на входа, прочита нужния код.
Kyocera показа също така и гледане на телевизионни програми, предавани със скорост от 20Mbps чрез софтуерната платформа MobiTV.
Устройствата на компанията поддържат Wi-Fi/CDMA и VoIP разговори. Компанията демонстрира също сваляне и прослушване на музика чрез Wi-Fi, вкл. и браузване.

Коментар