HP съди Acer за нарушаване на патентни права в САЩ

В сблъсък на две от най-големите компютърни компании в света HP съди Acer за нарушение на патентни права. Искът е бил повдигнат вчера в Тексаския съд, САЩ. Неговата цел е да попречи на Acer да продава компютри в САЩ, писа news.com.com. В иска са включени Acer и нейният филиал Acer America.
В изявление, направено от HP, се казва, че корпорацията предприема необходимите действия, за да защити своята интелектуална собственост срещу неупълномощена употреба.
Патентите, изредени в списък в съдебния иск, са с номера 6,501,721; 6,438,697; 6,609,211; 5,892,933 и 5,596,759. Те се отнасят до технологии за оптични дискове, управление на енергията в лаптопи, цифрови шини и др., според копията на патентите, вписани в иска.
От Acer не са отговорили все още на действията на HP. Понастоящем Acer е четвъртата по големина PC компания в света по пазарен дял и през последните няколко тримесечия бележи ръст. В момента на първо място по продажби в света е HP.
Миналата година HP повдигна дело срещу Gateway, в което и двете компании се обвиняваха в нарушаване на патентни права. Представител на HP каза, че патентите, вписани в делото срещу Acer, не са свързани с тези от случая с Gateway.

Коментар