Интраком Телеком подписа договор за 2.25 милиона долара с Молдтелеком

ИНТРАКОМ ТЕЛЕКОМ, част от бизнес групата SITRONICS Telecommunication Solutions, спечели проект на стойност 2.25 милиона долара за доставката и конфигурирането на специално разработените за нуждите на Молдтелеком технически съоръжения и оборудване, които ще позволят на компанията да доизгради мрежите за достъп от следващо поколение.
Основано през 1993 г., акционерното дружество Молдтелеком е националният доставчик на далекосъобщителни услуги. Дружеството експлоатира фиксираната телефонна мрежа в Република Молдова, включваща около 1 милион абонати в цялата страна, 65% от които са цифрови. Наскоро Молдтелеком започна да изгражда мобилна мрежа в Молдова на базата на технологията CDMA.
Проектът цели да обогати съществуващата телекомуникационна мрежа на Молдтелеком с нови продукти и услуги. Със своята авторска платформа IBAS Multi-Service Access Node ИНТРАКОМ ТЕЛЕКОМ изпълни изискванията на Молдтелеком за доставка и внедряване на доказано ефективни решения в областта на телекомуникациите.
Уникалният дизайн на IBAS Multiservice Access Node позволява едновременната доставка на широколентови (високоскоростен Интернет, дигитална телевизия и игри) и тяснолентови (Voice, Leased Line, Pair-Gain) услуги от един и същ източник. Възползвайки се от предимствата на технологиите xDSL и VoIP и основите за осъществяване на трансмисии Ethernet и ATM, IBAS MSAN е идеалното решение за всеки бизнес от следващо поколение
Новият договор е в резултат на дългогодишното партньорство между ИНТРАКОМ ТЕЛЕКОМ и Молдтелеком. ИНТРАКОМ ГРУП присъства в Молдова от 1994 г. и е близък партньор на Молдтелеком.

Коментар