Microsoft работи с Panasonic по голям таблет

Очаква се Microsoft и Pamasonic да пуснат тази година голям, 20-инчов таблет

Очаква се Microsoft и Panasonic да пуснат тази година голям, 20-инчов таблет

Microsoft си партнира с японската компания Panasonic в разработката на нов таблет. Устройството с диагонал на екрана 20 инча се очаква на пазара още през настоящата година, съобщи IndiaTimes.com.

Двете компании все още не са обявили официално партньорството си, но според източниците в интернет, бъдещото устройство ще работи под управление на мобилна операционна система Windows 8 Pro или Windows RT. Твърди се също, че екранът ще има много висока резолюция – 3840×2160.

Microsoft отскоро е в бизнеса с таблети. Компанията пусна устройството Surface във версии с ARM и интелски процесор. Таблетът работи под управление на Windows RT или Widnows 8 Pro.

Мнозина анализатори са на мнение, че Microsoft се стреми да приложи успешния модел на Apple, при който компанията сама разработва и хардуера, и софтуера за устройството.

Намесата на софтуерната корпорация на пазара за хардуер обаче беше посрещнато недружелюбно от някои от нейните партньори производители на Windows компютри и таблети, тъй като на практика Microsoft започна да ги конкурира.

Коментари по темата: „Microsoft работи с Panasonic по голям таблет”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Муахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха.
    Така и така си партнират, предполагам до година-две ще разработят и първия 42-инчов 3D таблет, ако дотогава Самсунг не са ги изпреварили :D:D:D:D

Коментар