Microsoft „отвърза” Office 2013 от компютъра

Потребителите на Office 2013 вече ще могат да прехвърлят пакета от един компютър на друг

Потребителите на Office 2013 вече ще могат да прехвърлят пакета от един компютър на друг

Microsoft свали някои лицензионни ограничения от Office 2013. В частност, пакетът вече ще може да се прехвърля от един компютър на друг, съобщи компанията в блога си.

Досега лицензионното споразумение за Office 2013 не позволяваше на потребителите да пренасят пакета от приложения на друг компютър, след като веднъж са го активирали.

Това ограничение предизвика вълна от критики, в резултат на което Microsoft промени условията, като даде възможност на потребителите да активират повторно пакета на друг компютър, но не повече от веднъж на 90 дни.

Ако смяната на компютъра е наложена от хардуерна повреда, повторното активиране може да се извършва без ограничения във времето.

Microsoft пусна в продажба Office 2013 в края на януари. Приложенията в офис пакета вече получиха редица обновления, вкл. подобрена поддръжка на съхраняването на данни в облака и на сензорни дисплеи.

В допълнение, Microsoft се опитва да промени модела за продажби на офис пакета на крайни потребители, като премине от пожизнени лицензи към абонамент.

Коментар