Samsung критикува Windows 8, сравни я с Vista

Таблетът Surface компенсира в известна степен слабото търсене на персонални компютри с Windows 8

Таблетът Surface компенсира в известна степен слабото търсене на персонални компютри с Windows 8

Windows 8 не успя да повиши търсенето на персонални компютри. Тази система не е по-добра от Windows Vista, която не успя да завоюва популярност сред потребителите, заяви Юн Донг Су, президент на подразделението за чипове на Samsung, цитиран от The Kores Times.

Глобалният пазар на персонални компютри продължава своя спад въпреки пускането на новата ОС, коментира корейският мениджър. Ситуацията е очаквана и сега Microsoft се опитва да запълни нишата с таблета Surface. РС пазарът обаче го очаква по-нататъшен спад, прогнозира Юн Донг Су.

Предишните опити на Microsoft и Intel да удържат позициите си с помощта на ултрабук компютри се провалиха заради ниска конкурентоспособност на платформата Windows, смята представителят на Samsung.

Той недоумява защо растат цените на персоналните компютри, при положение, че търсенето намалява. Samsung не манипулира цените, така че ситуацията от гледна точка на компанията изглежда нездрава, допълва Су.

Водещите анализаторски компании вече обявиха прогнозите си за спад в продажбите на РС през настоящата година. IDC очаква 1,3% спад през 2013 г., като основната причина за това е слабият интерес към Windows 8 и нарастващата популярност на таблетите.

Коментари по темата: „Samsung критикува Windows 8, сравни я с Vista”

добавете коментар...

  1. ivan_td

    Когато започнат, да правят процесори от черни диаманти и топлината няма да е фактор за бързината им, таблетите ще завземат света. Просто почакайте и ще видите!

  2. ivan_td

    Таблетите, ще стават все по бързи и след 5-6 години пазарният им дял ще изравни а и може да надмине този на PC.

  3. Мразител

    За мен единственият недостатък на Windows 8, е че налага закупуването на нов хардуер, в частност монитор с тъч скрийн. Всъщност тук е и огромната прилика с Windows Vista.
    За да може да се оцени осмицата по достойнство, наистина ти трябва подобен монитор. Както и на времето за да оценим Vista ни трябваше почти 100% посмяна на хардуера, Дъно, процесор и видео…
    Чудя се кое ли е по-добрият вариант да си подмениш компютъра или монитора? В крайна сметка появата на тази операционна система е обвързана и с последваща покупка, което води до огромният и минус. Поради тази причина си стоя на Win 7, защото ми е по-удобен поради липса на нов, нужен хардуер.

  4. Lele

    Общо взето това са пълни тъпотии. “Новите” устройства – таблети, ултрабуци, смартфони, и сие се продават не защото са удобни а защото са модерни. Когато човек иска да седне и да си свърши професионалните задачи добре, то тогава персоналния комп и лаптопът нямат конкуренция. Тази лудост наречена борба за пазари на нови модели “смарт” устройства ще престане в един момент. А дали суперкомпютрите ще ги заменят с таблети – щото са модерни , а първите стари като терминология? Нека се пробват….

  5. impressed:)

    Тоя пък бил impressed! Все едно циганин да ти говори на цигански и в един момент да вмъкне и нещо на български. Като вземете да се правите на големи пакети! Интересно по-малко впечатлен ли щеше да изглеждаш, ако си го беше написал на български, лунукс юзере 😀
    A 8, че е недоносче, беше ясно още на бета версията. Бърз е, няма спор, обаче е дразнещ, неудобен и трябва да се персонализира изкуствено, за да е удобен за работа на РС. Щото не знам кой върти административна докунентация от таблет…

  6. Saevar

    още е рано да се говори 4е win8 е лош…. трябва малко време на потребителите да преминат към него, по бърз е от предходните ОС-и, аз ли4но съм linux user но отделих няколко дни за windows 8 и 4естно казано съм impressed .

  7. tenito

    Още е много рано да отписвате ундоусчето

  8. вальо

    Най-накрая някой да им го каже.

  9. kokich

    Осмицата е просто по-оша версия на седмицата. Няма да я бъде. Както виста…

Коментар