Intel с нова технология за преносими компютри

Под новия бранд Intel Centrino Pro процесорният гигант разширява характеристиките на популярната технология Intel vPro за високопроизводителни преносими компютри. ИТ отделите вече ще имат възможност да управляват както настолни, така и мобилни компютри и да се справят с най-често срещаните при тях проблеми, вкл. заплахи за сигурността, разпределение на ресурсите и управление на активите, чрез безжична връзка Wi-Fi.
Бизнесът много бързо осъзна значителното спестяване на време и пари при използването на Intel vPro процесорна технология и започна бързо да прилага технологията, посочват от компанията. Много от тези клиенти ще включат в продуктите си технология Intel Centrino Pro, когато тя излезе на пазара по-късно тази година.
Intel Centrino Pro се поддържа и от голям брой софтуерни приложения. Технология ще бъде достъпна на пазара през второто тримесечие на тази година, като част от плана на компанията да представи следващото поколение процесорна технология Centrino с кодово наименование Santa Rosa.
Нов безжичен компонент, Intel Next-Gen Wireless-N, ще позволи на потребителите достъп по стандарта 802.11n, който осигурява над пет пъти по-висока производителност и два пъти по-голям безжичен обхват. Потребителите ще получат също по-добра графична производителност и поддръжка за най-новия графичен интерфейс Аеrо на Windows Vista.
Като допълнение, технологията ще осигури на потребителите два пъти по-висока производителност чрез Intel Turbo Memory, когато зареждат често използвани приложения, и повече от 20 процента по-бързо рестартиране, твърди Intel.

Коментар