Съд нареди на Intel да възстановява имейли

Американски съд нареди на Intel да възстанови изгубена информация в затлачило се дело. Миналата година AMD обвини своя по-мощен конкурент, че е унищожил доказателства и по-специално имейли на служители по антитръстовото дело, заведено срещу лидера пазара за процесори.
Делото включва обвинения в парични подкупи на системни интегратори и продавачи от страна на Intel, припомня dailytech.com. Според представители на Intel сложната корпоративна реорганизация води до строг контрол върху запазването на данни, което ще рече, че от нейна не е имало нечестна игра.
AMD обаче твърди, че заради практиките на Intel за нелоялна конкуренция, от компанията са унищожили доказателство по делото, които биха били решеващи и биха разкрили нечистите сделки на гиганта.
Унищожената информация представлява над 300 заличени имейла на служители на Intel. Въпреки че признава за загубата на информация, на Intel едва ли ще му се размине толкова лесно. Тази седмица компанията е получила съдебно нареждане да обясни защо и как е загубила имейл записи, които биха могли да докажат невинността й в обвиненията за нелоялна конкуренция.
Съдът дава срок на Intel до 17 април тази година да даде задоволително обяснение за загубата на информация. А съдията по делото е наредил освен това компанията да направи предложение за подобряване на системата за архивиране на данните. AMD обаче се съмнява, че Intel ще може да достави цялата изгубена информация и е решена да не му позволи да се измъкне толкова лесно от това дело.

Коментар