Mozilla: Няма да пускаме Firefox за iOS

Firefox е един от най-популярните браузъри, но не е достъпен за iOS устройства

Firefox е един от най-популярните браузъри, но не е достъпен за iOS устройства

Mozilla няма никакво намерение да пуска версия на Firefox за мобилна платформа iOS, докато Apple не промени политиката си по отношение на външните браузъри. Това категорично заяви вицепрезидентът на Mozilla Джей Съливан по време на конференция в Остин, Тексас.

В момента Mozilla нито разработва, нито планира да създаде Firefox за iOS. Причината е, че правилата на онлайн магазина App Store забраняват портиране към iOS на външни технологии за браузъри. Наличните странични браузъри за iOS използват технологията на епълския  Safari.

По този начин Apple налага на външните разработчици изкуствено ограничение за използване на разширения и други технологии. В резултат, много такива браузъри представляват просто обвивка на Safari. Освен това не могат да се задават по подразбиране външни браузъри, което ограничава още повече алтернативите.

Най-успешният външен браузър за iOS е гугълският Chrome. Неговото основно предимство е, че синхронизира табове и състояние на страниците между различни платформи, вкл. iOS, OX S, Windows и Android.

Коментари по темата: „Mozilla: Няма да пускаме Firefox за iOS”

добавете коментар...

  1. Mozo

    Адски много. FF е в пъти по-добър.

  2. AA

    кой притежател на safari ще иска да си качи firefox?..

Коментар