Вманиачени проверяват е-пощата си вече и в банята

Потребителите са ентусиазирани за новите технологии като мобилно видео и HD интернет, но в същото време проявяват загриженост за влиянието на 24-часовия достъп до мрежата. 88% от запитаните американци в наскоро проведено проучване от Zogby International очакват, че през следващите пет години видео телефонните разговори ще станат реалност. 

89% пък казват, че висококачествената телевизия на живо по Интернет също ще се развие за петгодишен период от време, според данните, изнесени в CNET. Проучването установява, че 53% от хората биха се прехвърлили от кабелна или сателитна телевизия на IPTV, ако имат достъп до същото съдържание.

Други резултати обаче показват една двусмислена картина на мнението на американците за новите технологии. От запитаните, 64% с деца под 18-годишна възраст споделят, че мобилната телевизия в колите би била един добър начин да бъдат занимавани децата по време на път. В същото време 70% не биха се записали за мобилна телевизия, ако им бъде предложено. В крайна сметка, 81% от хората смятат, че е лоша идея децата да имат достъп до мобилна телевизия на своите телефони и други ръчни устройства.

Мобилната телевизия получава доста хладен отговор, когато става дума за гледаемост от страна на възрастните. Само 20% от запитаните казват, че услугата за висококачествена телевизия на мобилните им телефони би ги накарала да гледат повече телевизия. Този процент все пак нараства до 40%, когато се вземат само хората на възраст между 18 и 34 години.

Около 38% от анкетираните смятат, че високоскоростните интернет връзки и устройства с интернет ги правят прекалено “свързани” на работното място. Участниците в проучването казват, че са много загрижени за прекалената употреба на мобилните устройства. 70% се опасяват, че е възможно да се пристрастят към BlackBerry или другите подобни устройства. 75% пък са на мнение, че е невъзпитано да се използват хендсети по време на срещи или в ресторанти. А други 80% смятат, че е разумно да бъде забранено използването на устройства с интернет по време на шофиране.

В допълнение към темата за пристрастяването, 5% от запитаните са казали, че проверяват своя имейл по мобилните си устройства, докато са в банята.

Коментар