Globul подкрепя националната олимпиада по информатика

GLOBULпредостави финансова подкрепа за двадесет и третата Националната олимпиада по информатика, чиито финален кръг се проведе от 20 до 23 април във Великотърновкия университет “Св. Св. Кирил и Методий”. Ученическото състезание е под егидата на Министерството на образованието и науката, Съюза на математиците в България, Великотърновкия университет, общината и природо-математическата гимназия в града.
На тазгодишните финали на Олимпиадата взеха участие 118 ученика от цяла България. Беше излъчен разширения национален отбор, който ще представя страната ни на Балканиадата по информатика в Молдова и на Международната олимпиада в Хърватска. По традиция на лауреатите от Националната олимпиада се признава оценка Отличен при канидатсване във всички висши учебни заведения, в които приемния изпит е математика. Оценката на  седмокласниците се зачита при прием в Националната природо-математическа гимназия.
GLOBUL връчи и специални награди на най-добрите участници в националното състезание.Мобилни телефони получиха първенците, а на класираните на второ и трето място бяха раздадени bconnect пакети, рекламни тениски, шапки и много други подаръци.Подкрепата за Олимпиадата е част от принципните ангажименти на мобилния оператор към образованието и насърчаването на млади таланти.

Коментар