Хибридна графика щади лаптоп батериите

Нова технология, наречена хибридна графика, подготвя AMD за есента. Идеята е лаптопите да използват комбинация от интегрирани и дискретни графични адаптери, като по този начин се регулира оптимално консумацията на енергия.
При работа на батерии, компютърът ще използва интегрираната графика, която консумира по-малко, писа www.dailytech.com. Щом бъде включен в захранващата мрежа, лаптопът ще преминава мигновено в режим на работа с по-производителния дискретен графичен адаптер.
Превключването от един режим в друг ще става без презареждане на системата. Потребителят освен това ще има възможност да управлява работата на графичната подсистема в някаква степен, обясниха от AMD по време на фирмения Analyst Day.
Съпътстващата новина от AMD е, че новите 65-нанометрови версии на двуядрените  процесори AMD Turion 64 X2 ще се появят на пазара съвсем скоро. Според Джузепе Амато, технически директор по продажби и маркетинг на AMD в Европа, през следващата година компанията ще представи и мобилните процесори Griffin, базирани на K10 CPU, с които да конкурира по-успешно Intel.

Коментар