Патрони от еBay във вирджинския екшън

Убиецът на 32 души от университета във Вирджиния Чхо Сюн-ху е купил боеприпаси от интернет аукциона eBay, установи полицията. Под името Blazers5505 младежът се е сдобил на 22 март с двайсет патрона за пистолет Walther P22.
Покупката е направена напълно законно в оръжеен магазин в щата Айдахо, писа The Times. Ден по-късно Чхо Сюн-ху е купил патрони за същия тип пистолет от онлайн-магазина "oneclickshooting".
23-годишният кореец освен това е продавал в eBay билети за мачовете на футболния отбор на своя университет, както и книги за насилие и смърт, разкриват полицаите. Чхо е изучавал подобна литература в рамките на учебния курс "Съвременна култура на ужасите".
Междувременно полицията проучва електронните архиви на фаталния младеж, вкл. неговата поща през Blazers5505@hotmail.com, записите на мобилния му телефон и съдържанието на персоналния му компютър. От особен интерес за разследващите е дали Чхо е контактувал по е-пощата с Емили Хилшер, една от неговите първи две жертви.
В края на 2005 Чхо беше обявен за душевно болен и опасен за околните. Тогава полицията разследва домогване в отношенията между две студентки чрез електронната поща. Престоят му в психиатрична клиника обаче продължи само една нощ, за да се случи страшното през април 2007.

Коментар