Ubisoft разработва видео играта Tom Clancy’s EndWar

Днес Ubisoft, един от най-големите издатели на видео игри в световен мащаб, съобщава, че в момента се разработва Tom Clancy’s EndWar™, най-новата търговска марка в поредицата от видео игри на Tom Clancy.
Криейтив директор на проекта е ветеранът в областта на стратегиите Michael de Plater. Tom Clancy’s EndWar™ се разработва от студиото на Ubisoft в Шангхай, членовете на което са работили върху хитовите игри Tom Clancy’s Ghost Recon®, Tom Clancy’s Rainbow Six® и Tom Clancy’s Splinter Cell®. Планира се Tom Clancy’s EndWar™ да излезе на пазара за конзолите от ново поколение през фискалната 2007/2008 година.
Действието в Tom Clancy’s EndWar™ се развива по бойните полета през Третата Световна Война. Играта ще надмине всички граници на технологиите до момента, изпъквайки с блестящ изкуствен интелект, графика, физика и анимации, имплементирането на които беше невъзможно до преди създаването на новите хардуеърни системи. От самото начало Tom Clancy’s EndWar™ се разработва като революционна военна стратегия единствено и само за конзоли от ново поколение.
„Нашите дивелъпърски екипи са въодушевени от факта, че ще разработват първото заглавие от франчайзинга Tom Clancy, което се създава на 100% само за конзоли от ново поколение,” споделя Serge Hascoet, главен криейтив директор на Ubisoft. „Нашият успех с франчайзинга Tom Clancy е несравним по отношение на конзолите от ново поколение и Tom Clancy’s EndWar™ ще бъде едно прекрасно допълнение към вече съществуващата колекция от хитови игри. Стратегия, която няма да има равна на себе си, Tom Clancy’s EndWar™ ще даде на геймърите възможността да поведат своите армии срещу тези на стотици други онлайн, в реални терени по света, по внушителните по обхват бойни полета от Третата Световна Война.”
Игрите на Ubisoft от франчайзинга Tom Clancy винаги са били сред най-добре продаваните и най-хитовите поредици в индустрията. До момента от игрите Tom Clancy’s Ghost Recon®, Tom Clancy’s Rainbow Six® и Tom Clancy’s Splinter Cell® взети заедно са продадени повече от 45 милиона копия по целия свят. През 2006 година Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas беше обявена за най-добрата фърст пърсън екшън игра на годината от Академията за интерактивни изкуства и науки, а Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter™ спечели приза „Най-добра видео игра на годината” на церемонията по връчването на престижните награди BAFTA.
Ексклузивно привю на Tom Clancy’s EndWar™ ще бъде направено за пръв път през юни в Electronic Gaming Monthly, в Северна Америка то ще се появи в медиите на 8 Май 2007 година.

Коментар