Шефовете на Орбител сдават управлението

Николай Горчилов и Виктор Францес предават управлението на телекома от ново поколение Орбител на Шандор Полани. Промяната в изпълнителния мениджмънт на компанията е ефективна от 21 април. От компанията посочват, че това е естествена стъпка в развитието на Орбител след приключване на преходния период, който следваше придобиването на телекома от унгарския оператор Мадяр Телеком.
Николай Горчилов и Виктор Францес са съоснователи на компанията, която стартира дейност през 1997 г. След смяната на собствеността през февруари 2006 г., тяхната основна цел беше да подготвят Орбител за преход към организацията на Мадяр Телеком, обясниха от компанията.
“Като пълноправен член на ЕС, България скоро ще въведе европейската телекомуникационна рамка, която ще доведе до по-голяма либерализация на пазара. Шандор Полани има опит с европейската рамка и в управлението на алтернативни телекомуникационни компании. Чрез него, Мадяр Телеком разчита да развие потенциала на своята инвестиция в България”, гласи официалното съобщение.
“Орбител е сбъдната мечта, която достигна своята зрялост с влизането на компанията в Мадяр Телеком Груп. Нашата задача да осигурим прехода на компанията е приключена,” обясни Виктор Францес.
Шандор Полани е на 52 години, унгарски гражданин. Дипломиран е като електро-инженер и инженер-икономист. Има опит на управленски позиции основно в телекомуникационния сектор. Заемал е позицията на изпълнителен директор на Vivendi Telekom Hungary Group между 1996 и 2003. В последните няколко години работи като стратегически консултант първо в Сименс, след това в румънския оператор на Мадяр Телеком Груп.
Орбител е част от най-голямата европейска телекомуникационна група – Дойче Телеком. Собственик на 100% от акциите на Орбител е унгарската телекомуникационна компания Мадяр Телеком, която е част от групата на германския оператор.

Коментар