Нетера става оператор на сателитна телевизия

Нетера става четвъртият оператор на сателитна телевизия у нас

Нетера става четвъртият оператор на сателитна телевизия в България
(снимка: neterra.net)

Нетера подписа договор с Telenor Satellite Broadcasting за разпространение в България на телевизионни канали през спътник. Компанията става четвъртият DTH (direct-to-home) оператор в България.

Новата платформа ще стартира на 30 март и ще предложи 60 популярни местни и чужди медии, като ще добави към тях и HD канали.

„Има очевидна ниша на пазара на телевизионни услуги с премиум качество, коментира Невен Дилков, управител на Нетера, като подчерта 17-годишния опит на компанията в предлагането на спътникови услуги в страната.

Нетера е сключила договор за два транспондера на сателита THOR 6, разположен на 1° Запад, една от най-бързо развиващите се орбитални позиции за Централна и Източна Европа. Капацитетът ще бъде използван за новата телевизионна услуга.

„Позицията 1° Запад е добре известна в Централна и Източна Европа и достига до повече от 17 милиона домакинства на континента. Свидетели сме на раздвижването на платените телевизионни услуги в този регион“, коментира от своя страна Като Халсаа, заместник-председател и главен изпълнителен директор на Telenor.

Коментар