IBM подпомага растежа на малките и средни фирми с нова система

IBM обяви изцяло нов подход за клиентите си от малкия и среден бизнес за усвояване и управление на тяхната IT инфраструктура. Клиентите от малкия и среден бизнес имат възможност да закупят цялостна “all-in-one” система за бизнеса си, според критерия „вид на потребителя”. По този начин IBM дава възможност на потребителите да разширят своите технологични ресурси в съответствие с бизнес нуждите си, съобщиха от компанията.
Новата система i Express, създадена за между 5 и 40 потребители, реализира модела на пропорционално нарастващи цени. В него е предвидена и втора система, подобрена за нуждите на средния бизнес, която включва процесора IBM Power 5+.
“С IBM System i Express, компаниите от малкия и среден бизнес могат ефективно да управляват всички функции, които са от изключително значение за бизнеса, и да се фокусират върху по-нататъшното си развитие, сигурни, че инфраструктурата им ще расте паралелно с тяхното развитие”, каза Марк Шиърър, генерален директор на IBM System i.
Решението включва вградената антивирусна защита, база данни, технологии за управление и съхранение. Клиентите могат да задействат и управляват няколко приложения на една система поотделно, вместо да си набавят нов сървър всеки път, когато се нуждаят от друго приложение, което е типично за работната среда, базирана на Windows, посочиха от IBM.
Чрез инициативата си за иновации IBM работи с хиляди доставчици на приложения по целия свят, за да осигури нови решения и възможности за System i, в това число интеграция на IP телефония, PHP език и BladeCenter с тези приложения.
Тази година IBM разшири инициативата си за новаторство с програмата за вертикална индустрия System i (VIP) – ключов инструмент, чрез който корпорацията ще предостави System i Express на малкия и среден бизнес. Програмата VIP излезе на пазара през януари и е насочена в полза на потребителите в определени вертикални сектори. За целта IBM работи с местни независими търговци и бизнес партньори, които специализират в дадена индустрия.

Коментар