Геймърско шоу тази събота в София

Първото за годината мащабно събитие в областта на българските електронни спортове ще се състои на 28 април, събота, съобщиха от Българска федерация по електронни спортове, която организира изявата заедно с БТК.
В продължение на 12 часа, от 10:00 до 22:00, най-добрите играчи ще премерят сили във финалите на Българската WarCraft шампионска лига. Шоуто ще се състои в централното фоайе на УАГС на  бул. Христо Смирненски 1.
По традиция Финалите на Българската WarCraft шампионска лига събират не само почитателите на играта WarCraft III, а цялото гейм общество в България. Тази година БФЕС прави реверанс към феновете и на други игри и реши да включи в събитието финалната фаза на лигата по Call of Duty 2.
Допълнително ще бъде проведен финалът на първия кръг от квалификациите за националния шампионат с награден фонд от 5 000 лева.
Състезатели и посетители ще могат да се възползват от най-мощните геймърски машини, сглобени и тунинговани от ХардуерБГ.
В „гейм кино” ще бъдат прожектирани най-интересните мачове,  коментирани на живо от гейм журналисти и професионални геймъри.Точен график и пълна информация за събитието са достъпни тук.

Коментар