Обявиха хардуерните изисквания на Vista

Обявиха хардуерните изисквания на Vista
Уебсайт и помощен софтуер пуска Microsoft за новия Windows
22/05/2006
В петък BBC News съобщиха, че официално са обявени характеристиките, които един персонален компютър трябва да притежава, за да поддържа новата версия на Windows – Vista. Вече е достъпна онлайн услуга, която позволява да се определи дали съответният компютър може да работи с нея.
Една от най-големите промени в новата версия е графичният дизайн на интерфейса (“dubbed Aero”). Иконките вече са триизмерни – точно както в много компютърни игри. Само онези машини с видеокарти, които имат значително количество памет, ще могат да поддържат Vista.
Минималната мощност на процесора трябва да бъде 800 MHz, а за оптимално ползване се препоръчва 1GHz. Базовата системна памет (RAM) е 512 MB, а препоръчителната – 1GB. Подобни високи изисквания смущават някои потребители, въпреки че от Microsoft са се постарали всеки, който желае да ползва новата операционна система да има достъп до необходимата информация за това.
Windows Vista Upgrade Advisor е програма, която проверява дали вашето PC е готово за Vista. Наскоро стартира и уебсайт, който дава информация за компютърни характеристики и необходимите ъпгрейди.
Новият Windows ще излезе през януари 2007 в шест версии, три от които са предназначени за индивидуалните потребители, съобщават от Microsoft.

Коментар