БАИТ става консултант за изборите

Председателят на УС на БАИТ Петър Иванов пое ангажимент асоциацията да консултира правителството как да използва копирната техника в предстоящите избори

Председателят на УС на БАИТ Петър Иванов пое ангажимент асоциацията да консултира правителството как да използва копирната техника в изборите

БАИТ пое ангажимент да предостави технологично тълкуване на текста от изборния кодекс, касаещ предоставяне на копие от избирателния протокол.  Асоциацията ще предложи и технологично еквивалентни алтернативи за копиране, бе решено на среща между представители на БАИТ и правителството, инициирана от Росен Желязков, главен секретар на МС.

БАИТ ще направи и логистичен анализ на евентуалната задача за доставка на голям брой копирни устройства и ще посочи списък с ключови проблеми, от чието решаване зависи в голяма степен обезпечаването на възможността за предоставяне на копия от избирателните протоколи.

Росен Желязков се е обърнал с молба към БАИТ и нейните членове за предложения и варианти за намиране на решение на мащабната задача за осигуряване на копирна техника и обучение за работа с нея за предстоящите парламентарни избори. Осигуряването на тази техника се налага във връзка с последните изменение на Избирателния кодекс , обнародвани в ДВ, бр. 17 от 21 февруари 2013 г.

В срещата от страна на БАИТ участваха Петър Иванов, председател на УС, и Лиляна Радева, член на УС и председател на Комисията за пазарна конкуренция. Асоциацията ще продължи да си сътрудничи с МС през целия период до изборите, за да може да се намери решение на сложната и мащабна задача.

Коментари по темата: „БАИТ става консултант за изборите”

добавете коментар...

  1. asd

    браво… байт взимат 1-2-3-4-10-15-20 милона за “няма нищо” 😀
    може и да греша, може и да става дума и за милиарди 😀

Коментар