Google и LG подготвят смартфон Nexus 5

nexus 5 - top

Новият смартфон Nexus 5 вероятно ще се произвежда за Google от корейската компания LG
(снимка: AndroidAndMe.com)

Google работи с няколко производители на хардуер, сред които LG, по нов смартфон от серията Nexus. Моделът, известен все още неофициално като Nexus 5, се очаква на пазара през октомври тази година, съобщи сайтът AndroidAndMe, позовавайки се на анонимен източник от Google.

Твърди се, че в момента Google оценява няколко прототипа на устройството, като най-големи вероятно са шансовете на модела от LG – компанията, която направи Nexus 4. Настоящата разработка носи  кодовото име Megalodon.

Сред предполагаемите характеристики на смартфона са 5,2-инчов OLED екран с Full HD разолюция 1920х1080 пиксела и процесор Qualcomm Snapdragon 800 с четири ядра, работещи на тактова честота 2,3 GHz.

Очаква се също така Nexus 5 да предложи 3 GB оперативна памет, 16/32/64 GB вградена флаш памет, две камери – основна 16-мегапикселова  и предна с резолюция 2,1 мегапиксела за видеоразговори.

Предвидени са ще поддръжка на LTE и HSPA+, батерия 3300 мАч, стереоговорители и вградена антена DVB-T/ATSC. От Google и LG засега няма потвърждение на изнесената информация.

Коментар