Microsoft пусна уеб услуга за редактиране на видео

Новото приложение на Microsoft и Vyclone ще е от полза на музикалните фенове

Новото приложение на Microsoft и Vyclone ще е от полза на музикалните фенове при редакция на видео от концерти на живо

Microsoft пусна уеб-базирана услуга за лесно редактиране на видео, основно в браузъра Internet Explorer 10. Приложението е разработено съвместно с компанията Vyclone – стартъп, който се занимава със създаване на инструменти за „социално” редактиране на видеоклипове.

Интерфейсът на услугата е оптимизиран за тъчскрийн, така че потребителите на таблети с Windows 8/RT могат да се възползват в пълна степен от възможностите на приложението. Идеята на разработчиците е множество потребители да имат едновременен достъп до редактиране на един или друг видеоклип.

Услугата на Vyclone би била от полза на музикалните фенове, които посещават концерти на живо. Те могат да публикуват своите видео записи онлайн, да ги направят достъпни за редактиране от приятели, които също са посетили даден концерт и са направили записи от друг ъгъл.

По този начин се разширяват значително възможностите за монтаж на музикалните видео клипове. Разбира се, налична е и възможност за самостоятелно редактиране на видеото, без да се налага споделяне с приятели.

Коментар