Електронни картинни речници излизат на пазара

Електронни картинни речници излизат на пазара
За бизнеса, преводачи, специалисти в различни области
22/05/2006
Електронни картинни речници на Оксфорд-Дуден вече са на пазара, съобщиха на пресконференция от Сирма Медия. Поредицата речници включва петте основни говорими езика – английски, немски, френски, италиански и испански.
Главните предимства на този вид продукти са няколко, твърдят създателите.
Комбинацията от няколко езика в един софтуерен продукт осигурява бързина и удобство. Търсенето на дума може да стане по два основни начина: чрез директно въвеждане на думата или чрез преглеждането на тематичния показалец на таблата (например изображение на костюма на космонавт, като до всеки елемент от него стои наименованието му на няколко езика). Дигиталният формат пък осигурява достъпност и възможност за ъпдейт на речниците.
Електронните издания са предназначени не само за обикновените хора, употребяващи чужди езици, но и за специалистите преводачи. Бизнесът може да се възползва от ефикасността на услугата, а множеството термини от различни сфери допълнително разширяват потенциалната аудитория.
Подуктът се предоставя в две версии. Първата представлява CD с речници, включващи езиците български, английски, немски и италиански, а втората съответно български, английски, френски и испански. Т.е. практически всеки диск съдържа по дванадесет двуезични речника.
Всяка версия (или CD) струва по 25 лева, като има възможност за допълнително инсталиране на език, което скоро ще се предлага онлайн.
Допълнителният език ще се предлага на цена от 5 лв.

Коментар