Intel разкрива план за дългосрочно развитие

Intel разкрива план за дългосрочно развитие
По-бърза работа на екипа и нови чипове на две години
23/05/2006
Настоящата стратегия на Intel предвижда по-бърза и активна работа на инженери и дизайнери. Планът е всеки две години компанията да пуска на пазара чип, произведен по нова технология и дизайн.
“Предполагам, че просто ще трябва да работим по-бързо” казва Марк Бор, директор на технологичното развитие в Intel, когато е запитан за новия агресивен план-график на компанията.
Преди няколко години Intel беше поела в погрешна посока, обобщиха на брифинг в понеделник чип дизайнерите. Opteron на AMD например, се превърна в хит с интегрирания контролер на паметта и добри показатели, засягащи енергийната ефективност. Така се получи чип, който прехвърля информация от главната памет към процесора много по-бързо от Xeon на Intel, коментират специалисти.
В технологично отношение дългосрочният план на компанията предвижда откриване на начин за намалявана на натоварването на шината, която използват чиповете на Intel, за да прехвърлят информация от паметта в процесора. Настоящият дизайн представлява проблем при системи, които използват няколко процесора с няколко ядра. Всички те “се бият” за достъп до главната памет през един единствен канал, коментира един от най-значимите дизайнери на компанията – Павловски.
Дългосрочният план не включва интегрирането на контролер на паметта, подобно на AMD – нещо, за което Intel са широко критикувани. Причината, както твърдят от компанията е, че така по-лесно ще правят промени в технологията на паметта.
 

Коментар