Samsung F6100 – чисто 2D и 3D изживяване

Серията F6100 включва модели с диагонал на екрана 32, 40, 46 и 55 инча, поддържащи Full HD резолюция

Серията F6100 включва модели с диагонал на екрана 32, 40, 46 и 55 инча, поддържащи Full HD резолюция

Огромното предизвикателство пред 3D телевизорите винаги е било да пресъздадат атмосферата на големите киносалони, където не просто гледаме, а преживяваме излъчваните филми. За да може една 3D продукция да активира и изостри всичките ни сетива – зрителни, слухови и емоционални, тя трябва да е колкото атрактивна, толкова и реалистична. Тази двойна задача се посреща от Samsung чрез иновативна система 3D HyperReal Engine, вградена във Full HD телевизорите от серията F6100.

Усещане за киносалон

3D HyperReal Engine представлява съгласуван набор от технологии, които оптимизират три параметъра – цветове, яркост и движение във възпроизвежданото от телевизора 3D съдържание. Благодарение на нея, атмосферата и динамиката на 3D филмите се предава естествено и атрактивно, с цялото богатство от цветове и контрасти.

За да се постигне атмосферата на киносалона у дома, не по-малко значение има и обкръжаващият звук. В отговор на това изискване, моделите от серия F6100 поддържат разнообразните стандарти за обемен звук като Dolby Digital Plus, DTS Studio Sound и DTS Premium Audio 5.1. Изходната аудио мощност е 2×10 вата.

Най-достъпните 3D Smart TV модели

Серията F6100 включва модели с диагонал на екрана 32, 40, 46 и 55 инча, поддържащи Full HD резолюция (1920 х 1080). Това са най-достъпните LED телевизори на Samsung с 3D възможности и платформа Smart TV 2013, но без двуядрен процесор и някои функции, характерни за моделите от най-високия клас на Samsung.

Всички телевизори от серията разполагат с безжичен модул Wi-Fi за достъп до интернет, уеб браузър и 2D-3D конвертор. Технологията 200Hz CMR (Clear Motion Rate) обработва 200 кадъра в секунда, като гарантира безпроблемно показване на бързо движещи се изображения, например при гледане на спортни предавания.

Еднакво добри и за 3D, и за 2D

Вграденият 2D към 3D конвертор превръща обичайното 2D съдържание в обемна картина. Но тъй като дори и запалените фенове на 3D често предпочитат да гледат оригиналното 2D съдържание без преобразуване, в новите телевизори на Samsung са вградени технологии за възпроизвеждане на естествена картина както в 3D, така и в 2D.

Системата Wide Colour Enhancer Plus възпроизвежда богата цветова гама с 4 пъти повече от обикновеното градации на цветовете и същевременно оптимизира цветопредаването в най-ярките области на изображението, където синьото и зеленото например губят от реализма си на обикновените екрани. В допълнение, телевизорите на Samsung поддържат няколко специални режима за реалистично възпроизвеждане на различни типове съдържание – например Film, Natural, Game и Sports.

Икономични и удобни

Начинът, по който виждаме картината на телевизора, зависи много от околното осветление. Телевизорите от серия F6100 имат вграден Eco Sensor, който отчита външната осветеност и настройва яркостта на картината в зависимост от нея. Така зрителят винаги гледа максимално добра картина, без да се занимава с ръчна промяна на настройките, очите не се напрягат, а сметките за ток намаляват.

Телевизорите F6100 предлагат и редица други удобства, като например функция ConnectShare Movie, която позволява възпроизвеждане на снимки, видеозаписи и дори цели филми, записани на USB флашка – за целта е предвиден USB порт. Не на последно място, новите телевизори на Samsung имат изчистен и хармоничен дизайн, с тънка рамка и ултратънък профил.

Коментар