Globul и Germanos ще се включат в „Часът на Земята” за пета поредна година

София, 21 март 2013 – GLOBUL и GERMANOS отново ще подкрепят ежегодната инициатива на международната природозащитна организация WWF „Часът на Земята“. Тази година тя ще се проведе на 23 март, събота, от 20:30 до 21:30 часа.

В определения час, GLOBUL и GERMANOS ще изключат осветлението в административните си сгради и всички свои магазини в страната. По същото време ще угаснат и общо 16 неонови реклами на GLOBUL в София, Бургас, Варна, Велико Търново, Плевен, Русе, Ямбол, Добрич и Шумен. В режим на работа ще останат единствено системите, осигуряващи безпроблемното функциониране на мобилната мрежа и обслужването на клиенти.

Освен това, GLOBUL и GERMANOS провеждат активна информационна кампания, за да насърчат своите клиенти, партньори и служители също да се присъединят към „Часът на Земята“.

Глобалната инициатива се провежда за пръв път през 2007 г. и популярността й нараства изключително бързо. Миналата година в „Часът на Земята“ участваха 7000 града в 152 страни по целия свят, сред които беше и България с общо 74 населени места, а тази година участие са потвърдили над 100 български града.

За втора поредна година в рамките на кампанията се използва видеоплатформата “Аз правя, ти действаш” в YouTube, в която участниците отправят своите предизвикателства, за да подтикнат повече хора да се ангажират с различни малки стъпки към по-устойчиво поведение. Личните си видеопредизвикателства вече отправиха и българските посланици на кампанията Юлиан Вергов, Калин Вельов, Мартин Заимов и Михаил Стефанов.