Глобул пуска Xperia Z в бял цвят

Белият Xperia Z скоро ще стане достъпен за потребителите в България

Белият Xperia Z скоро ще стане достъпен за потребителите в България

Глобул ще предложи на пазара у нас хитовия смартфон Sony Xperia Z в бял цвят. Смартфонът излиза в магазинната мрежа на оператора от 18 март на цена 36,90 лв. на месец с абонамента програма Globul United с месечна такса 49,90 лв.

Xperia Z разполага с екран от калено стъкло и висока степен на водо-и прахоустойчивост за работа при всякакви условия. Флагманът на Sony е оборудван с последно поколение четириядрен процесор Snapdragon S4 Pro 1,5 GHz и операционна система Android4.1 (Jelly Bean).

5-инчовият Full HD дисплей има защитено от надраскване покритие и работи с Mobile Bravia Engine 2. Смартфонът разполага с 13-мегапикселова камера с LED-светкавица и автофокус, оборудвана със сензор „Exmor RS for mobile” и възможност за Full HD 1080p видео заснемане.

В допълнение, Xperia Z разполага с 2,1-магепикселова предна камера за запис на видео и мощна батерия 2330 mAh.

Sony Xperia Z поддържа Wi-Fi, A-GPS, Bluetooth, DLNA, HDMI, LTE и NFC свързаност. Функцията  „One touch” позволява споделяне на съдържание между два телефона чрез допир. Налична е и възможност за създаване на собствен хотспот за безжичен достъп до интернет.

В смартфона са интегрирани музикален плейър xLoud и звукова технология „3D surround sound” на Sony. Устройството предлага 16 GB вградена памет, с възможност за разширение с допълнителна microSD-карта до 32 GB.

„Суперфонът“ на Sony е напълно интегриран с Facebook и Twitter. Интерфейс на Xperia Z осигурява лесен достъп до предпочитаните функции на смартфона, както и до множество приложения и игри.

Коментар