Мтел подкрепя световната инициатива „Часът на Земята”

С инициативата „Да посеем загриженост за природата” Мтел се обявява в подкрепа на глобалната кампания „Часът на Земята”. Служителите на компанията, както и всички, посетили магазин на телекома на 23 март, ще получат еко-торбичка със семенца на цветя, които да посеят.

По този начин, освен с апел да изключим осветлението между 20:30 и 21:30 часа в съботния ден, Мтел цели да разгърне идеята за запазването на околната среда и след изтичането на шейсетте минути.

През 2012 година телекомът отбеляза „Часът на Земята”, като постави началото на целогодишната еко-кампанията „Нека листът остане листо”. Инициативата призоваваше клиентите на Мтел да заменят хартиената фактура с електронна. През изминалата година над 140 000 абонати на Мтел се отказаха от своята хартиена фактура. Общо потребителите, които ползват вече електронния вариант, са около половин милион. Благодарение на инициативата, вече са спестени над 20 тона хартия и са спасени хиляди дървета.

Подкрепата на екологични проекти е неразделна част от социално-отговорната политика на Мтел. С традиционната си програма Мтел еко грант компанията подкрепя малки, но стойностни каузи в областта на екологията. Тазгодишното, пето издание на програмата, ще финансира проекти, насочени към опазване, поддържане и възстановяване на местообитания или популации на видове; насърчаване и популяризиране на практики за биологично земеделие; определяне и опазване на вековни дървета и гори. Крайният срок за изпращането на идеите е 25 март 2013 година.