Internet Explorer 8 няма да се бави дълго

Microsoft няма да допусне продължително прекъсване между версиите на своя браузър Internet Explorer. Това става ясно от изявление на Крис Уилсон, разработчик на браузъра, по време на конференцията MIX07, на която бе обявена новата технология Silverlight.
Софтуерният гигант вижда като единствена трудност съставянето на графика за пускане на новите версии на браузъра, тъй като честата смяна затруднява разработчиците на уеб приложения, писа techlabs.
Според Уилсон, следващата версия 8 на Internet Explorer ще излезе до 2 години след пускането на настоящата версия 7, като той не уточнява кога точно ще се появи новият браузър.
Основното ударение във версия 8 ще бъде поставено върху сигурността. Microsoft планира да подобри съвместимостта със стандарта CSS 2.1 и да модифицира обектния модел на браузъра. Освен това ще бъдат разработени и допълнителни програмни интерфейси (API) за поддръжка на AJAX.

по темата: „Internet Explorer 8 няма да се бави дълго”

добавете коментар...

  1. cenata

    Уау! Няма да се бави, само 2 години 🙂
    Вярно че не е кой знае колко, но като видях заглавието очаквах да кажете нещо от сорта на до края на годината, или началото на следващата 🙂

Коментар