Проектът OpenOffice за Mac OS X набира скорост

Компанията Sun Microsystems, която нееднократно е потвърждавала привързаността си към продуктите с отворен код, иска да вземе участие в разработката на популярния офис пакет OpenOffice.org за платформа Mac OS X. За целта Sun е готова да помогне с два професионални екипа от програмисти, според TechLabs.
Все повече хора използват лаптопи на Apple, което определя и решението на Sun да подкрепи създаваното на OpenOffice.org за Мас, става ясно от блога на Филип Лохман, един от тясно ангажираните с компанията.
OpenOffice е безплатна алтернатива на Microsoft Office. Още през 2000 година Sun започна да разпространява лицензи на собствена разработка с отворен код, базирана на OpenOffice, която получи името StarOffice. И до този момент Sun запазва позиция на най-големия разработчик на OpenOffice. 
Участието на компанията в портирането на OpenOffice към Mac OS X може да доведе до появата и на версия на StarOffice за операционната система на Apple, за което Sun не отрича. Текущата версия на StarOffice за Mac представлява продукт с интерфейс за Unix, който се пуска с помощта на специален плъгин.

Коментар