Сръбски оператор сключи договор с Ericsson

Ericsson сключи първия си договор за управлявани услуги в Сърбия

Ericsson сключи първия си договор за управлявани услуги в Сърбия

Ericsson подписа петгодишен договор за управлявани услуги със сръбския оператора Vip mobile, част Telekom Austria Group (TAG), в състава на която е и Мтел.

Петгодишното споразумение  включва полеви услуги по поддръжка на оборудване за достъп и инфраструктура и приобщаване на 20 служители на Vip.

„Смятаме, че настоящият договор ще доведе до по-ефективно и интегрирано управление на нашите мрежи и доставката на услуги. Екипът на Ericsson ще привлече 20 инженери от Vip”, коментира Деян Кастелич, технически директор във Vip mobile.

Това е първият договор на Ericsson за управлявани услуги в Сърбия, но в същото време разширява партньорството й с Telekom Austria Group в тази сфера, което започна през 2012 г., посочи Валтер Д’Авино, ръководител на отдел „Управлявани услуги“ в шведската компания.

Чрез услугите за управление на Ericsson операторите подобряват мрежовите си възможности и капацитет и намаляват оперативните разходи. Към момента компанията има над 300 сключени договора за управлявани услуги в повече от 100 държави.

Коментари по темата: „Сръбски оператор сключи договор с Ericsson”

добавете коментар...

  1. Николов

    TAG ще подменят и апаратурата за пренос.
    Имате ли информация за това с кого, как и т.н. ?

Коментар