Acronis се присъедини към програмата HP BladeSystem Solution Builder

Acronis Inc. (www.acronis.com), водещият доставчик на софтуер за управление на съхранението обяви, че се е присъединил към програмата HP BladeSystem Solution Builder. Acronis True Image Enterprise Server ще се грижи за наличността на данните за клиентите на HP BladeSystem и е бил определен за водещо комерсиално решение за създаване на архиви с изображения и възстановяване от ниво чист хардуер, за Blade-базирани сървъри, съобщиха от дистрибутора на Acronis за България – „Бизнес Софтуер Дистрибутор“ ЕООД (http://www.bsd.bg). Продуктът ще извършва съхранение на изображения, базирани на сектори или на отделни файлове и папки за цели физически или виртуални сървъри.
"Членството в програмата HP BladeSystem Solution Builder показва още повече увеличаването на популярността на Acronis True Image при използването му от големи корпоративни клиенти", казва Зорайан Ротенберг, Директор на Бизнес Развитието в Acronis. "Клиентите на HP BladeSystem могат да се възползват от предимствата на компонентите за управление на Acronis True Image, за да организират по-добре техните планове за възстановяване след злополука и да са уверени, че ако се случи срив в системата, архитектурата на техните Blade системи ще бъде възстановена и работеща за минути, а не за часове или за дни."
"Blade сървърите са станали важна придобивка за управляващите центрове за данни, които виртуализират техните сървъри", казва Уолтър Скотt, CEO на Acroniс. "С Acronis True Image Enterprise Server и Acronis Universal Restore, те могат лесно да преместват сървърите от една хардуерна платформа на друга, независимо дали е физическа или виртуална. Използването на Blade сървърите като част от цялостна стратегия за виртуализиране не само води до добри резултати в бизнеса, но също дава различни възможности за архивиране и възстановяване на данните след бедствия и злополуки"
"Възстановяването и архивирането е ключов фокус за нашите клиенти днес, тъй като те търсят начини да направят най-добрите IT инвестиции и да намалят сложността на центровете за данни, като запазят добра оперативна цена", казва Майкъл Кендал, Маркетинг Мениджър в отдела BladeSystem на HP. "HP е радостна, че Acronis се присъединява към обществото на разработчиците на решения, като прави своите решения от висок клас, служещи за архивиране и възстановяване на данни, достъпни за клиентите на HP BladeSystem."
Acronis True Image Enterprise Server включва няколко компонента, които дават голяма гъвкавост на на корпоративните IT отдели – това са Management Console, Backup Server и Group Server. Тези компоненти дават пълно управление за всички задачи свързани с архивирането и възстановяването, в това число инсталиране на продукта, архивиране, възстановяване, оптимизация на ресурсите за съхраняване, отдалечен достъп и наблюдение на системите в мрежата. Така производителността на IT отделите се увеличава, а цената се намалява.
Програмата HP BladeSystem Solution Builder е глобално общество от повече от 260 доставчици на технологии и услуги, които си съдействат с HP и помежду си, за да определят, разработят, доставят и въведат в експлоатация решения за клиентите използващи HP BladeSystems. Сред членовете на програмата са независими хардуерни производители, независими софтуерни производители, системни интегратори и ориентирани към услугите риселъри със значителна SI практика и експерти в бързо растящия Blade-пазар. Програмата е от полза за клиентите, тъй като намалява разходите им и подобрява планирането, развитието и доставките на решения за Blade, които опростяват тяхната IT-структура.

Коментар