Европейците превземат Second Life

Популярността на виртуалния свят Second Life продължава да лети нагоре, като сега уникалният експеримент, превърнал се в бизнес, става по-популярен в Европа, отколкото в САЩ.
Според проучване на comScore, през месец март 61% от активното население на Second Life е било от Стария континент, докато само 16% идват от Америка и 13% – от Азия.
Проучването е пресметнало, че през март 1.3 милиона души са си инсталирали официалния софтуер и са се логнали във виртуалния свят. Това представлява увеличение с 46% в броя на активните жители в сравнение с януари 2007.
Според собствени данни на Second Life, в този свят има над 6 милиона жители, като 1.7 милиона от тях са се логнали през последните 60 дни.
С близо 800 000 активни жители в Европа, Second Life показва, че има международна популярност. Ето защо не е и чудно, че строителният бизнес вижда във виртуалния свят начин на достъп до глобална и реална потребителска база.
Проучването на comScore разкрива, че 61% от населението в Second Life е съставено от мъже, а 39% – от жени. През март около 16% от потребителите на виртуалния свят са идвали от Германия, 8% от Франция и 6% от Великобритания, показва още изследването.
В допълнение към активността на населението в Second Life, comScore е открила и че уеб сайтът на виртуалния свят SecondLife.com е бил посетен от 3.6 милиона души през март, което е увеличение със 17% в сравнение с предишния месец и с 46% спрямо януари.
Според фирмата за проучвания, тези данни показват, че нарастването на броя на жителите във виртуалния свят ще продължи и за в бъдеще, тъй като приложението, използвано за достъп до Second Life, се намира само на сайта на виртуалния свят.

Коментар