Хакатон 2.0 привлича Windows разработчици

Хакатон 2.0 ще привлече в София ентусиасти и любители на програмирането

Хакатон 2.0 ще привлече в София ентусиасти и любители на програмирането

Microsoft организира утре в София събитие Хакатон 2.0, в което ентусиасти и любители на програмирането ще създават приложения за Windows 8 и Windows Phone 8.

Програмата започва с кратко обучение от специалисти на Microsoft България и компанията Infragistics, която е домакин на събитието. За участниците в Хакатон 2.0 е осигурен безплатен софтуер за създаване на приложения като Visual Studio Express за Windows 8, както и безплатен регистрационен код за Windows Store чрез Microsoft DreamSpark за всички студенти.

Хакатон 2.0 e отворен за всички желаещи, регистрацията е през Facebook страницата на събитието. Една от инициативите за разработчици, които Microsoft организира през тази година, е и конкурсът Windows Phone Next App Star, в който се състезават приложения за Windows Phone. Победителят в надпреварата ще получи ТВ реклама, която ще бъде излъчвана на територията на САЩ.

Повече от 9 000 приложения от 79 страни са се включили в конкурса, като на финалната права в момента се състезават 64 разработки. Сред тях е и българско приложение Birthdays Diary на Любомир и Ясен Докови. Всички, които искат да ги подкрепят, могат да дадат своя глас на официалната Facebook страница на Windows Phone.

Според правилата на конкурса, феновете ще трябва да избират свой фаворит ежедневно в директен двубой с елиминации между приложенията-финалисти. Победителят ще стане ясен на 9 април 2013 г.

Коментар