HP разкрива новаторска стратегия за своите мастилници – “Всеки има своя цвят”

HP обяви, че преоткрива и разширява портфолиото си от консумативи, за да предостави на потребителите по-голям избор, по-добро качество и значително да улесни продажбите в търговските обекти и в Интернет.
Стратегията представлява голяма промяна в начина, по който консумативите за печат на HP се предлагат на потребителите по цял свят – HP предлага по-голямо разнообразие от мастилници за всеки ценови клас, както и нови опаковки с различен цвят в зависимост от предлагания продукт. Това ще подпомогне избора на подходящите консумативи при закупуването им в търговските обекти и в Интернет. HP се позовава на подробно изследване на нуждите на потребителите, което показва, че потребителите желаят по-голяма свобода при избора на мастила и че, когато се отнася до нуждите им за печат, „един размер не е подходящ за всяка нужда”.
Обявените нови серии мастилници са както следва:
Мастилници HP Standard
Потребителите, които печатат относително рядко и в малко на брой копия и търсят най-вече ниски цени, могат да закупят оригиналните HP Standard мастилници с Vivera мастила за прецизен и надежден печат на атрактивни цени. Оригиналните мастилници за мастиленоструйни принтери вече се предлагат на цени от 9.99 евро1.
Мастилници HP Value
Потребителите, които печатат по-често и в по-големи обеми и които се търсят ниски оперативни и интервенционни разходи, могат да закупят мастилниците HP Value с Vivera мастила, които позволяват намаляване на разходите до 55%2.
Мастилници HP Specialty
Професионалната технология на новите мастилници HP Specialty подобрява работата на принтера и предлага най-доброто качество и резултати за печат на снимки и други специални проекти.
6- и 8-цветните мастилници за мастиленоструйни фотопринтери, например, са идеални за фотопечат, защото предлагат по-широка цветова гама, по-наситени и реалистични нюанси и сиви тонове, както и подобрени черни цветове.
По-прецизно консутиране в търговските обекти
HP подобрява избора при покупка на консумативи с нови рекламни материали за избор на мастилници. Новите пособия предоставят лесно решение относно задоволяването на нуждите на различните потребители и улесняват търговските консултанти при избора на нужните принтери и консумативи на HP за своите клиенти.
HP работи съвместно с търговските си партньори за „преобразяването” на щандовете и витрините, на които се представят оригиналните HP консумативи. Компанията е въвела цветната схема за различаване на продуктите и при рекламните си материали и щандове, които позволяват на потребителите по-бързо и лесно да намерят необходимите им продукти сред богатата гама от възможности.
По-добро онлайн обслужване
С цел да подобри обслужването на клиентите във всяка една точка, HP въвежда новата система за цветно разпознаване на консумативите на корпоративния си сайт и на страницата за онлайн пазаруване, което ще позволи на потребителите бързо и лесно да намерят и поръчат необходимите им консумативи за печат.
Новият дизайн на HP в мрежата можете да видите на адрес www.hp.eu/bestchoice.
История на създаване на стратегията
Значителната промяна в стратегията на HP е резултат от желанието на компанията да предложи на своите клиенти богат избор от консумативи, които да задоволят техните нужди, както и свидетелство за продължаващите й усилия да предложи най-добрите продукти и услуги на потребителите. Клиентите вече могат да се възползват от ненадминатото качество на продуктите на HP, при това с още по-голям избор и атрактивни цени в зависимост от своите нужди.
В своя 20-годишен опит като лидер в печатната индустрия HP е разработила голям брой принтери, задоволяващи огромното разнообразие от нужди за печат на потребителите, позволявайки им да изберат принтера, който най-добре удовлетворява техните нужди.
Преди близо 18 месеца, HP установи, че нуждите от решения за печат варират дори в един и същи клас принтери. За да даде най-доброто на своите клиенти, HP реагира мигновено и разшири портфолиото си с HP фото комплекти, HP двойни комплекти и други специални мастилници, разработени, за да отговорят на специфичните нужди на печат на всеки потребител. Така HP стана първата компания, позволила на клиентите си да изберат както принтера, така и консумативите, който най-добре задоволяват техните нужди.
“Обявените серии мастилници Standard, Value и Specialty са още едно проявление на текущата ни стратегия – да предложим на потребителите ненадминат богат избор от платформи и консумативи за печат”, сподели Винсент Вандерпул, вицепрезидент и генерален директор на Supplies Business, Imaging and Printing Group, за Европа, Близкия изток и Африка. „Тази система напълно се различава от начина, по който индустрията за консумативи работеше досега и затова сме сигурни, че ще бъде добре възприета от нашите клиенти.”
За консумативите на HP
·          1 млрд. долара е годишната инвестиция на HP в изследване и разработване на продукти за обработка на изображения и печат, заради което над 12 хил. патента се издадени по цял свят, а над 4 хил. от тях са за консумативи.
·          Разработката на нов тип мастило за принтери отнема 12 000 инженерни и проучвателни часа, а над 22 000 литра мастило се използват за тестване, оптимизиране и проучване преди продуктът да излезе на пазара.
За мастилата HP Vivera
Мастилата HP Vivera, които са създадени специално за мастиленоструйните принтери на HP, позволяват на потребителите, ползващи специалната HP фотохартия, да печатат висококачествени снимки, устойчиви на избледняване в продължение на поколения. Ненадминатото качество е резултат от висококачествените съставки, уникалната формула и старателен процес на производство, които гарантират изключително качество.
Разработени да допълват принтерите и хартията в една цялостна система, мастилата HP Vivera съдържат два ключови елемента, които спомагат за изключителното качество на мастилата:
Висококачествени съставки и уникална формула: патентованите от HP Vivera мастила са специално създадени да отговорят на тези характеристики, които са най-важни за потребителите.
От иновативните багрила до ненадминатата технология по впръскване на пигмента, мастилата на HP са една крачка пред останалите продукти на пазара.
Изключителна чистота на мастилото: съчетаването на прецизни нива от чистота на всяка съставка със строги, „чисти” производствени процеси, гарантира оптимална надеждност и производителност на HP мастилата.

Коментар