Пуснаха защита срещу нова уязвимост в Word

Пуснаха защита срещу нова уязвимост в Word
AVG Anti-Virus предпазва успешно от Exploit.Oledata
24-05-2006
Информация за проблем със сигурността в Microsoft Word започна да се разпространява в Интернет през последните дни
. Проблемът вече се използва и от написан зловреден код. В отговор, компанията GRISOFT пусна защита за новата уязвимост – "Zero-Day Exploit", съобщиха от дистрибутора на антивирусен софтуер AVGBulgaria.com.
Уязвимостта с име Exploit.Oledata позволява компютърът на потребителя да бъде заразен при отваряне на документ, който се представя за Word-файл. По този начин може да се стартира всякакъв нежелан код. Системите в опасност са предимно тези с инсталиран Word 2003 и XP. По-стари версии обикновено не би трябвало да разрешат на опасния код да се стартира, но въпреки това системата може да спре да функционира или да "зависне".

AVGBulgaria.com препоръчва две последователни действия, които могат да помогнат за избягването на този риск в сигурността. Първо, потребителите да осъвременят антивирусния си софтуер (с AVG Anti-Virus или друг, ако съдържа защита за тази уязвимост). И второ, да блокират или да не отварят прикачени файлове, за които нямат информация какви са, независимо от техния тип.

При подобни проблеми в сигурността, осъвременяването на антивирусния софтуер защитава потребителите до момента на пускане на поправките от Microsoft и тяхното инсталиране в системата, посочват още от антивирусната компания.

рубрика: Uncategorized

Коментар