Електронни цигари пазят пушачите

Един необикновен продукт става все по-популярен сред запалените пушачи. Т.нар. електронна цигара спестява на пушачите вдишването на редица вредни елементи от таблицата на Менделеев. Китайската разработка изглежда на външен вид точно както обикновена цигара. По време на пушене тя свети в единия край, имитирайки огън. Всъщност е-цигарата работи на батерии, като отделя само никотин и пара. Така пушачите си спестяват някои отрови за белия дроб.

Е-цигарата използва микропроцесорна технология, която управлява смесването на никотина и въздуха. Получената пара е нетоксична, твърдят разработчиците.

Golden Dragon Group Ltd. лансира своя продукт като решение, което ще предпази от рак на белия дроб хората, не желаещи да се откажат от пушенето. Компанията очаква да удвои продажбите си през тази година.

Цената на електронната цигара обаче не е по джоба на всеки – китайският продукт струва около 200 долара, според China Daily. Едно зареждане с никотин струва 1,5 долара и е достатъчно за изпушване на 30 цигари. От друга страна обаче пушачите харчат много повече за истински цигари.

Коментар