Специалисти от Globul обучават студенти

GLOBUL стартира поредица от лекции и презентации за студенти от Технически университет-София и Софийски университет „Св. Климент Охридски“, които ще продължат до средата на май тази година. Образователната инициатива „Часът на GLOBUL” е една от най-успешните младежки програми на оператора, която има за цел да подпомогне практическата подготовка на младите хора и да ги насочи в бъдещото им кариерно развитие.

Темите на лекциите са посветени на основните аспекти при изграждане, поддръжка и управление на телекомуникационната инфраструктура и мрежови технологии

Темите на лекциите са посветени на основните аспекти при изграждане, поддръжка и управление на телекомуникационната инфраструктура и мрежови технологии

В рамките на инициативата за учебната 2012/2013 г., специалисти от GLOBUL вече изнесоха серия от лекции пред студенти от Факултета по телекомуникации, Факултета по Автоматика и Факултета по Приложна математика и информатика към ТУ-София. Следващата лекция в Технически университет ще се състои на 3 април и ще бъде на тема „Пренос в мобилната мрежа – еволюция и развитие“. GLOBUL ще организира презентации и във Факултета по математика и информатика при Софийски университет, където лекции ще има на 16 и 23 април.

Лекциите пред студенти от техническите и IT специалности ще продължат през целия месец април до 15-ти май, включително. Финалната презентация от тазгодишната инициатива ще бъде представена в ТУ-София от Йордан Бакалов, ръководител Секция „Телекомуникационни платформи“ в GLOBUL, който ще разкаже на студентите за техническата реализация на SMS и MMS съобщенията и как те се използват за услугите с добавена стойност.

Темите на лекциите от инициативата „Часът на GLOBUL” са посветени на основните аспекти при изграждане, поддръжка и управление на телекомуникационната инфраструктура и мрежови технологии. По време на лекциите, студентите ще имат възможност да се запознаят с ежедневния процес на работа на специалистите в тази област, както и да научат повече за актуалните тенденции в сферата на технологиите и IT иновациите.

Подробна информация за графика на лекциите, часовете и залите на провеждането им, е достъпна в ТУ-София и в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

„Часът на GLOBUL” е поредната инициатива, която компанията предприема в подкрепа на професионалното обучение на младите хора в България. Поради успеха на програмата и значителния интерес към нея, тази година тя разшири обхвата си, включвайки нови специалности и теми.  Като социално отговорна компания, GLOBUL традиционно подкрепя българското образование и предоставя на студентите от водещите университети в страната и в чужбина редица възможности за натрупване на практически опит, професионална подготовка и кариерно развитие.