Microsoft настъпва с офис телефон

Microsoft представи телефони, хендсети и други устройства, които работят с нейния софтуер. Намерението на компанията е тези продукти да заменят традиционните офис телефони и изпращания на имейли, мигновените съобщения и телефонните обаждания през интернет.
Софтуерният гигант си е партнирал с девет технологични производители, вкл. NEC и Samsung Electronics, за да създаде хардуер, който да работи с неговата уникална комуникационна стратегия.
Вместо една система за телефоните и друга за имейлите и мигновените съобщения, Microsoft иска всички комуникационни средства да се осъществяват по интернет мрежи чрез нейната програма Office Communicator. От компанията смятат, че преминаването към уеб базирани телефонни системи ще набере сила през следващите три години, което рано или късно ще започне да генерира милиарди долари нови приходи.
Новите хардуерни продукти ще бъдат представени на конференцията Microsoft Windows Hardware Engineering Conference в Лос Анджелис тази седмица. Гамата включва IP телефон от NEC, който се свързва чрез USB с компютъра, и Bluetooth слушалки, които комуникират с Office приложенията чрез безжична технология от LG и Nortel.
Сред другите хардуерни производители, работещи с Microsoft, са Asus, Plantronics, Polycom, Tatung и Vitelix.

Коментар