Lenovo ще подкрепи Microsoft срещу пиратството

Lenovo ще помага на Microsoft да намали нивото на софтуерното пиратство в Китай

Lenovo ще помага на Microsoft да намали нивото на софтуерното пиратство в Китай

Microsoft подписа споразумение с компютърния гигант Lenovo за съвместни действия в борбата срещу пиратството на софтуер в Китай. Договорът гарантира, че компютрите на Lenovo ще се доставят с лицензни версии на Windows.

Със споразумението Lenovo се ангажира да препоръчва на своите търговски партньори да продават компютри с оригинален софтуер от Microsoft.

Lenovo е най-големият доставчик на компютри в Китай, контролирайки 36,7% от пазара, сочат данните от проучвания. Компанията има добре развита дистрибуторска мрежа, която обхваща дори и по-малките градове в страната.

Microsoft, от своя страна, се бори от дълги години с пиратството на нейни продукти в Китай. Според компанията, причината за високото ниво на пиратство в страната е, че големите производители доставят компютрите си на пазара с безплатен не-Windows софтуер. След това местните риселъри инсталират на РС-тата нелицензирани копия на Windows, за да не плащат за оригинален софтуер от Microsoft.

Освен с Lenovo, американската компания е подписала подобно споразумение с големия китайски ритейлър Gome Electrical Appliances, който също се е задължил да продава РС с предварително инсталиране легален Windows във всички свои магазини.

Коментари по темата: „Lenovo ще подкрепи Microsoft срещу пиратството”

добавете коментар...

  1. maxobg

    ами ,без такива споразумения Microsoft умира без пари ,но и те няма да помогнат дълго!!! Windows Умира ,това е положението

  2. Наблюдател

    Всъщност това е истинското пиратство – отнемането на правото на избор на потребителя. Това споразумение щеше да е коректно, ако потребителят можеше да избира коя да е преинсталираната ОС, но в този вид е картелно.

  3. mhm

    Обвързването на продажбата на един продукт(компютър) с друг продукт(операционна система) е незаконно в Европа и другите напреднали страни!

Коментар