Intel разделя ултрабуците на три групи

Ултрабуците от ново поколение ще бъдат разделени от Intel в три ценови категории

Ултрабуците от ново поколение ще бъдат разделени от Intel в три ценови категории

В плановете на Intel за налагане на ултрабуци от трето поколение влиза разделяне на този клас компютри на няколко категории, в зависимост от параметрите и цените. Целта на компанията е да удовлетвори изискванията на различни групи потребители, съобщи digitimes.com, позовавайки се на източници от далекоизточната индустрия.

Новите ултрабуци с процесори Intel Core Haswell ще бъдат разделени в три групи. В първата попадат моделите с цена от 599 до 798 долара, втората група е в ценовия диапазон 799-998 долара, а в третата са моделите с цена над 999 долара.

Екраните ще варират от 11,6 до 15 инча (диагонал). В стандартните характеристики влизат поддръжка на безжичен стандарт за предаване на видео WiDi и 4 GB оперативна памет DDR3. Задължително изискване на Intel е ултрабуците да са по-леки от 2,5 кг.

Ультрабуците от първата категория ще имат класически дизайн “clamshell”, т.е. с отварящ се капак както при обикновените лаптопи. Тези устройства ще разчитат на процесор Intel Core i3, графично ядро Intel HD Graphics 4000 GPU, хибриден диск (HDD/SSD) с капацитет 500 GB и батерия за 8 часа автономна работа или една седмица в режим на изчакване.

Към втората група ултрабуци се отнасят хибридни модели с въртящ или свалящ се дисплей, процесор Intel Core i5, графично ядро Intel HD Graphics 5100 GPU и SSD 128 GB.

Ултрабуците от най-скъпата категория също ще бъдат изпълнени във форм-фактор трансформър. Тези модели ще се отличават с по-мощен процесор Core i7 и SSD диск с капацитет 250 гигабайта.

Коментар