Учители следят учениците с нов тип калкулатор

Texas Instruments, чиито устройства за смятане я направиха изключително известна компания, намери начин да помогне на учителите бързо да откриват ученици, които имат проблем с математиката. Нейното ново устройстово TI-Navigator изпраща безжично сигнали от ръчните калкулатори на учениците към персоналния компютър на учителя, позволявайки му да види, поправи и анализира грешките им в реално време. Учителят може да разбере кой ученик разбира задачата и кой не, като види каква функция е използвал в изчисленията си.

Графичните калкулатори и другите образователни устройства на Texas Instruments представляват само 2.4% от приходите на компанията от 3.2$ милиарда за първите три месеца на годината. Останалото се дължи на продажбите на полупроводници, използвани в клетъчните телефони. Texas Instruments е най-големият производител на чипове за мобилни телефони в света.

Но калкулаторите, предназначени за математиката в колежа и за класните стаи за инженери, в дългосрочен план биха донесли повече печалба от полупроводниците и компанията смята, че те ще бъдат основна част от нейния бизнес. С TI-Navigator дори и по-срамежливите ученици могат да се изявят в класната стая, тъй като учителят вижда как се справят чрез безжичното предаване на техните действия. Този механизъм вече не налага ученикът да стане пред целия клас, ако иска да се прояви, се казва на уеб сайта на Texas Instruments.

Системата позволява на преподавателите да получат отговори от всеки студент, а не само от по-шумните. Учителите също така могат и да коригират грешките и да идентифицират често повтарящи се такива, което би им помогнало да разберат къде трябва да се наблегне на материала, за да се попълнят знанията на учениците.

От компанията добавят че системата, която беше представена преди около две години, не е създадена с цел студентите да бъдат шпионирани, а да бъде полезен образователен инструмент.

Коментар