Microsoft може да се откаже от Windows RT

Много потребители останаха с погрешно впечатление, че таблетите с Windows RT са съвместими с всички приложения за Windows

Много потребители останаха с погрешно впечатление, че таблетите с Windows RT са съвместими с всички приложения за Windows

Източници от далекоизточната индустрия твърдят, че Microsoft ще прекрати пускането на софтуерни продукти от линията Windows RT. Вместо това компанията ще включи системата за ARM процесори в Windows от следващо поколение с кодово име Blue, съобщи digitimes.com.

Microsoft вложи сериозни усилия да наложи Windows on ARM (WoA), известна още като Windows RT, в каналите за продажба на таблети. Много потребители възприеха погрешно, че системата поддържа всички съществуващи приложения за x86 Windows. Това обаче не отговаря на реалността, в резултат на което търсенето към системата рязко намаля.

Очаква се Windows Blue да дебютира на конференцията за разработчици Microsoft Build Developer 2013, която ще се проведе на 26-28 юни в Сан Франциско. Според източници от тайванската ИТ индустрия, търсенето на Wintel решения ще намалее още преди излизане на следващо поколение компютри на база Intel и Microsoft през второто полугодие.

Коментари по темата: „Microsoft може да се откаже от Windows RT”

добавете коментар...

  1. User

    Блазе им на тези, които са закупили устройствата

Коментар