Тим Вижън локализира MS Dynamics NAV 2013

Новата ERP система Microsoft Dynamics NAV 2013 вече е локализирана за България и сертифицирана

Новата ERP система Microsoft Dynamics NAV 2013 вече е локализирана за България и сертифицирана

Тим Вижън завърши и сертифицира българската локализация Microsoft Dynamics NAV 2013. Страната ни бе сред 14-те държави, в които Microsoft възложи на ограничен брой партньори да локализират новата версия на ERP системата.

Microsoft смята, че местните партньори имат по-добър поглед към изискванията на конкретната държава и са в най-добра позиция да обслужат нейния пазар, поради което възлага локализацията именно на тях. Тим Вижън България вече е извършила 6 локализации.

Локализирането на Microsoft Dynamics NAV се прави на няколко нива. Първото е да се преведе системата изцяло на български, със специфичната терминология. Другата основна част е привеждането на системата към работа, съгласно изискванията на българското законодателство и счетоводни стандарти. Това включва ДДС дневници, Интрастат и други изисквания на НАП, заедно с адаптирането на системата, така че да бъде лесно приета и удобна за работа за българските компании, независимо от сегмента и индустрията им.

Сертификацията се извършва от Lionbridge – компания, специализирана в тестване и сертифициране на продуктите на най-големите компании в света. За да получи одобрение, локализацията на Microsoft Dynamics NAV 2013 трябва да отговаря на строги изисквания за качество на програмния код съгласно добрите практики и в същото време на стандартите на Microsoft за програмиране и удобство за потребителя.

Българската локализация е преминала през множество тестове и носи сертификата CfMD (Certified for Microsoft Dynamics). „Предстои ни сертификация на нашите разработки за тази версия, които сме внедрили и с които сме добавили функционална стойност за бизнеса – те покриват специфични процеси като управление на склад, транспорт и логистика, ТРЗ и други”, съобщи Емилия Василева, управляващ директор на Тим Вижън.

Коментар