Windows Blue ще се нарича Windows 8.1

Обновлението на Windows 8 се очаква през август

Обновлението на Windows 8 се очаква през август

Обновлението на Windows 8, известно досега с кодовото име Windows Blue, вероятно ще носи името Windows 8.1, съобщи CNET, позовавайки се на публикация на скрийншот от системата в Twitter.

Очаква се производителите на компютри да получат версията през август тази година. Засега няма информация дали Microsoft възнамерява да таксува потребителите за обновленията на Windows 8 – вероятно ще ги пусне безплатно, предвид досегашната й практика.

Прави се аналогия между Windows 8.1 и обновлението на Windows Phone с кодово име Mango, което Microsoft нарече Windows Phone 7.5, за да подчертае, че то е част от фамилията Windows Phone 7. По същия начин наименованието Windows 8.1 свидетелства, че обновлението е в рамките на Windows 8, а не на Windows 9.

Microsoft планира да пусне и обновление на ARM-базираната система за таблети Windows RT, което ще се нарича Windows RT 8.1.

Може да се предполага, че в следващите години ще излязат и други версии с наименования 8.X. Мениджърите на Microsoft многократно са подчертавали, че Windows 8 няма да бъде еднодневка, а ще се предлага в продължение на няколко сезона.

Коментари по темата: „Windows Blue ще се нарича Windows 8.1”

добавете коментар...

  1. 354

    А вие не разбрахте ли, че мнозинството не желае вече да ползва десктоп?!
    В корпоративния свят може и да има нужда от десктоп компютри, но в ежедневието масата потребители си предпочитат да ползват таблети, фаблети и смартфони.

  2. User 1

    Не разбрахте ли,че мнозинството не харесва Windows 8!Да,става за таблети,но за desktop pc няма шанс!

  3. User

    Windows 8 – next Vista

Коментар