Eizo FDS1702N – монитор за работа в локална мрежа

Новите монитори на Eizo ще намерят приложение в медицински заведения, производствени предприятия, киоски и др.

Новите монитори на Eizo могат да се свързват към отдалечения компютър по Ethernet или безжично

Производителят на професионални монитори Eizo въвежда на пазара два нови модела, DuraVision FDS1702N и DuraVision FDS1702NТ, предназначени за работа в локална мрежа, на принципа отдалечен компютър и терминали. Устройствата имат екрани с диагонал 17 инча и резолюция 1280х1024 пиксела.

Особеност на модела FDS1702NT е сензорният екран от резистивен тип. Освен това яркостта на този монитор е по-ниска, отколкото на FDS1702N – 190 срещу 250 кд/кв.м. Контрастът и при двата модела е 1000:1, а времето за реакция – 5 милисекунди.

Мониторите разполагат с интерфейси VGA и Ethernet, както и с адаптери Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/а/n, т.е. могат да се свързват към отдалечения компютър както жично, така и безжично. По локалната мрежа мониторите получават видео и аудио сигнал. Двата модела разполагат и със стереоговорители с мощност 0,5 вата.

Мониторите на Eizo ще се използват в медицината, производството, като киоски и в други приложения

Мониторите на Eizo ще се използват в медицината, производството, като киоски и в други приложения

Управлението на отдалечения компютър се извършва с клавиатура и мишка, включени към двойка портове USB 2.0, разположени на самия монитор, или чрез сензорния екран при по-старшия модел. Към двата USB 2.0 порта могат да се включат и различни периферни устройства, например принтери, сторидж и др.

Eizo доставя новите си устройства заедно с двугодишна гаранция при използване в режим 24/7. Компанията ги препоръчва за приложения в медицински центрове, като киоск терминали, в производствени предприятия и др. Цените не са обявени на сайта на компанията.

Коментар