Софтуерната компания eCommera помага на децата от Семейна къща

Децата от Семейна къща вече се радват на пролетното време

Децата от Семейна къща вече се радват на пролетното време

Софтуерната компания еКомера подкрепи петте деца, които живеят в Семейната къща на фондация „За Нашите Деца”. В инициативата да съберат средства в помощ на малчуганите се включиха служители на еКомера, чиито дарения бяха удвоени от фирмата. В българския офис на еКомера работят над 130 души, които разработват цялостни решения за електронна търговия. Сред проектите на компанията са официалният он-лайн магазин на Олимпийските игри в Лондон през 2012, ASDA Direct, Clarins, Brooks Brothers. еКомера е създадена през 2007 г. и има офиси в Англия, България, САЩ, Франция и Индия.

Семейната къща е място за временно настаняване на изоставени деца докато им се намери постоянно семейство. Дарените от еКомера 6700 лв. ще се използват за осигуряването на памперси, бебешка козметика, адаптирано мляко и пюрета за малчуганите. Идеята на къщата е да предостави на децата домашен уют и семейна грижа, което няма как да се случи в огромните и изолирани социални домове, в които обикновено се настаняват изоставени деца. В момента в къщата живеят пет деца на възраст от един месец до две години и половина.

Спалните на децата от Семейна къща

Спалните на децата от Семейна къща

„Много сме щастливи, че самите служители на еКомера избраха нашата кауза и дариха средства, за да сбъднем мечтите за истински дом на децата от Семейна къща. За нас е важно не само подкрепата от мениджмънта на дадена фирма, но и екипът да бъде социално отговорен и активен. Това показва една осмислена корпоративна култура, която много се надявам все по-често да срещаме в България.” – сподели директорът на фондация „За Нашите Деца” – Елка Налбантова. Тя поздрави eCommera за това, че дългосрочно инвестират средства във важни обществени каузи. През 2012 г. от фирмата създадоха сензорна зала за работа с деца с увреждания в столичния център „Св. Мина”, осигуриха кувиоз за недоносени бебета в МБАЛ “Д-р Тота Венкова” в Габрово, дариха средства за провеждане на арт ателиета за млади хора с увреждания и на коледни тържества за социалнослаби деца.

В момента служителите на компанията продължават своите благотворителни инициативи и набират средства за осигуряване на рехабилитация и медикаменти за деца с увреждания, на които фондация „За Нашите Деца” помага.